Ριζότο με τόνο και μανιτάρια

Ριζότο με μανιτάρια και τόνο - συνταγές μαγειρικής - ρύζι

Ριζότο με μανιτάρια και τόνο για ένα εύκολο και γρήγορο γεύμα.

  • Κατηγορία: Νηστίσιμα
  • Σερβίρει 5
  • Average: 3.8 (16 votes)

Υλικά

  • 2 Κούπες ρύζι μπασμάτι
  • 200 γρ. μανιτάρια (ψιλοκομμένα)
  • 3 κ. σούπας βούτυρο
  • 1 κ. σούπας αλεύρι
  • 2 κονσέρβα τόνο (σε λάδι)
  • 1 λεμόνι (τη φλούδα και 1 κ.σ. χυμό)
  • 1/2 Κούπα κρασί (λευκό ξηρό)
  • 1 κ. γλυκού κάρυ
  • 2 κ. σούπας μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 5 κούπες νερό με ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το αφήνουμε να βράσει.
  2. Προσθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε περίπου 19 λεπτά να βράσει.
  3. Στραγγίζουμε κι ανακατεύουμε με 1 κουταλιά από το βούτυρο και το τοποθετούμε σε φόρμα.
  4. Στραγγίζουμε τον τόνο και τον κόβουμε σε κομματάκια ενώ κρατάμε το ζουμί του σε μια κούπα.
  5. Σε ένα μικρό τηγάνι, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρουμε τα μανιτάρια έως ότου μαραθούν.
  6. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι το αλεύρι, να σοταριστεί ελαφρά.
  7. Στην κούπα που έχουμε το ζουμί του τόνου προσθέτουμε τη φλούδα και το χυμό λεμονιού, το κρασί, αλάτι, πιπέρι, το κάρυ και συμπληρώνουμε με νερό ώσπου να γεμίσει η κούπα.
  8. Προσθέτουμε το μείγμα στο τηγάνι κι ανακατεύουμε 2' επάνω στη φωτιά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε τη φλούδα του λεμονιού.
  9. Τέλος ρίχνουμε και ανακατεύουμε μέσα τα σοταρισμένα μανιτάρια και τα κομματάκια του τόνου.
  10. Ξεφορμάρουμε το ρύζι σε πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
  11. Πασπαλίζουμε το ριζότο με μανιτάρια με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
  12. Καλή μας όρεξη!

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα