Χορτόσουπα

Χορτόσουπα - Συνταγές μαγειρικης - σούπες

  • Κατηγορία: Νηστίσιμα
  • Σερβίρει 6
  • Average: 4 (8 votes)

Υλικά

  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3/4 κιλού πατάτες
  • 2-3 κρεμμύδια
  • 4-5 καρότα
  • 1 ρίζα σέλινο
  • 3/4 κιλού ντομάτες ώριμες
  • 10 φλιτζάνια νερό
  • 1 κουταλιά χονδρό αλάτι
  • λίγο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζετε, πλένετε και ψιλοκόβετε όλα τα χορταρικά.
  2. Τα βάζετε με το νερό σε κατσαρόλα να βράσουν για 20 λεπτά.
  3. Προσθέτετε το αλάτι και τις ντομάτες ολόκληρες και τρυπημένες σε 2-3 μέρη με το πιρούνι.
  4. Αφήνετε να βράσουν 3/4 της ώρας, βγάζετε από τη φωτιά και περνάτε τα λαχανικά από τη μηχανή του πουρέ.
  5. Βάζετε τον πολτό στην κατσαρόλα, προσθέτετε λίγο πιπέρι, λιώνετε τη φυτίνη σε τηγανάκι και την προσθέτετε.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα