Μπριζόλες κρασάτες με μανιτάρια

Μπριζόλες κρασάτες με μανιτάρια

Οι αγαπημένες σας χοιρινές μπριζόλες δε χρειάζεται να τρώγονται μόνο στεγνές και χωρίς κάποια συνοδευτική σάλτσα πάντα! Σας προτείνουμε συνταγή για χοιρινές μπριζόλες με κρασί και μανιτάρια!

  • Κατηγορία: Κρέας
  • Σερβίρει 4
  • Average: 3.5 (10 votes)

Υλικά

  • 4 χοιρινές μπριζόλες (είτε με κόκκαλο είτε λαιμού)
  • 2 μέτρια κρεμμύδια (σε ροδέλες)
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 ντομάτες ώριμες
  • 200γρ. μανιτάρια (κομμένα σε κομματάκια)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες μας, και τις ροδίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι αφού πρώτα ζεστάνουμε το ελαιόλαδο.
  2. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες, το σκόρδο ψιλοκομμένο και τα μανιτάρια κομμένα σε κομμάτια της αρεσκείας σας και σωτάρουμε για 4-5 λεπτά.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά γυρίζοντας συχνά τις μπριζόλες μέσα στη σάλτσα. Κατόπιν προσθέτουμε τις ντομάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια και αλατοπιπερώνουμε το φαγητό.
  4. Συνεχίζουμε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του.
  5. Καλή σας όρεξη!

Σημειώσεις συνταγής

Είναι ένα φαγητό εύκολο και πολύ νόστιμο, ιδανικό για το οικογενειακό τραπέζι.
Τέλειο συνοδευτικό για τις χοιρινές μπριζόλες κρασάτες είναι τηγανητές πατάτες ή ρύζι.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα