Κροκέτες μοτσαρέλας με πιπεριές φλωρίνης

Κροκέτες μοτσαρέλας mozzarella με πιπεριές - συνταγές μαγερικής - www.sidages.gr

  • Κατηγορία: Ορεκτικά
  • Σερβίρει 4
  • Average: 5 (1 vote)

Υλικά

  • 4 μπαλάκια μοτσαρέλα - mozzarella
  • 4 κ. σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 1 κ. σ. βασιλικό αποξηραμένο
  • λάδι τηγανίσματος
  • Για τη σάλτσα:
  • 2 πιπεριές φλωρίνης
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. ξύδι
  • 1 πιπεριά καυτερή
  • φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • 20 γρ. αμύγδαλα με τη φλούδα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Παίρνουμε τα μπαλάκια μοτσαρέλας ( mozzarella ) και τα κόβουμε στη μέση, τα βουτάμε στο χτυπημένο αυγό και στη συνέχεια τα περνάμε από φρυγανιά (την έχουμε ανακατέψει με αποξηραμένο βασιλικό). Τηγανίζουμε τις κροκέτες για 4-5 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν. Στη συνέχεια ψήνουμε για λίγη ώρα στο φούρνο τις πιπεριές φλωρίνης. Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και εν συνεχεία τις ξεφλουδίζουμε. Για τη σάλτσα τοποθετούμε στο μπλέντερ τις πιπεριές μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και αλέθουμε ελαφρά.

Σημειώσεις συνταγής

Περιχύνουμε τις κροκέτες μας με αυτή τη νόστιμη σάλτσα.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα