Γλυκό του κουταλιού περγαμόντο

Γλυκό του κουταλιού περγαμόντο

Το περγαμόντο, φρούτο με εξαιρετική γεύση, μας δίνει ένα από τα καλύτερα γλυκά του κουταλιού! Η μυρωδιά και η γλυκάδα είναι τα ατού, αυτού του γλυκού του κουταλιού.

  • Κατηγορία: Γλυκό του κουταλιού
  • Σερβίρει 20
  • Average: 3.7 (30 votes)

Υλικά

  • 1 κιλό περγαμόντο (καθαρισμένο)
  • 1 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 3 φλ. τσαγιού νερό
  • 1 κ.σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζουμε το περγαμόντο από τη φλούδα του και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια που βάζουμε να βράσουν με πολύ νερό, ώσπου να μαλακώσουν.
  2. Σουρώνουμε και τα τοποθετούμε σε κρύο νερό, όπου τα αφήνουμε 7 ώρες περίπου, αλλάζοντας 2 φορές το νερό.
  3. Τότε, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε σε πετσέτα να στεγνώσουν.
  4. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά και αφού πήξει, ρίχνουμε το περγαμόντο και βράζουμε για ακόμη 5 λεπτά.
  5. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να μείνουν για 24 ώρες.
  6. Την επομένη, τα βράζουμε πάλι για 8-10 λεπτά προσθέτοντας το χυμό λεμονιού και βράζοντας ξανά το γλυκό για να δέσει κανονικά.
  7. Αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε σε βάζο ή βάζα.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα