Ψητό κοτόπουλο με σκόρδο και μυρωδικά

Ψητό κοτόπουλο με σκόρδο και μυρωδικά - συνταγές μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής

Απλή, νόστιμη και υγιεινή συνταγή για κοτόπουλο με πολλά μυρωδικά, σκόρδο και κρεμμύδι. Πρόκεται για μια εξαίσια γεύση, δοκιμάστε τη!

  • Κατηγορία: Κοτόπουλο
  • Σερβίρει 6
  • Average: 5 (2 votes)

Υλικά

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κοτόπουλο
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκα μυρωδικά ή 2 κ. σούπας ξερά μυρωδικά (δενδρολίβανο, φασκόμηλο, μαϊντανό, θυμάρι, πράσο)
  • 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 κ. σούπας βούτυρο σε μικρά κομμάτια
  • 4-5 φλιτζάνια ανάμικτα λαχανικά (πατάτες, καρότα, πράσα)
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κ. γλυκού μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 C. Λαδώστε ένα ταψί και απλώστε τα μισά ψιλοκομμένα κρεμμύδια στον πάτο του ταψιού.
  2. Τοποθετείστε το κοτόπουλο πάνω από τα κρεμμύδια.
  3. Προσεκτικά ανασηκώστε την πέτσα και βάλτε μέσα τα 3/4 των μυρωδικών, το μισό από τα υπόλοιπα κρεμμύδια, το ψιλοκομμένο σκόρδο και το βούτυρο στο κενό ανάμεσα στην πέτσα και το κρέας.
  4. Απλώστε γύρω από το κοτόπουλο τα λαχανικά και τα υπόλοιπα κρεμμύδια και ραντίστε τα με ελαιόλαδο.
  5. Αλείψτε και το κοτόπουλο με λάδι.
  6. Τρίψτε πάνω από το κοτόπουλο και τα λαχανικά, τα υπόλοιπα μυρωδικά και αλατοπίπερο.
  7. Ψήστε τα όλα μαζί ξεσκέπαστα για 10 με 15 λεπτά μέχρι να πάρει καφέ χρώμα η πέτσα.
  8. Αργότερα καλύψτε με αλουμινόχαρτο όλο το ταψί και ψήστε σε μειωμένη θερμοκρασία, στους 175 C για άλλη 1 ώρα και 15 λεπτά.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα