Ντιπ από σπανάκι και αγκινάρα

www.sidages.gr

  • Κατηγορία: Λαχανικά
  • Σερβίρει 4
  • Average: 5 (1 vote)

Υλικά

  • 4 αγκινάρες βρασμένες
  • 200γρ.σπανάκι φρέσκο
  • 300 γρ. σάλτσα Αλφρέντ (βούτυρο, κρέμα γάλακτος, σκόρδο, παρμεζάνα, βασιλικό)
  • 1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κούπα τριμμένη μοτσαρέλα
  • 150 γρ. τυρί κρέμα philadelhia
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προετοιμάζουμε τη σάλτσα Αλφρέντο ή την έχουμε αγοράσει έτοιμη.
  2. Στη συνέχεια βράζουμε τις αγκινάρες και το σπανάκι ξεχωριστά και μετά τα ψιλοκόβουμε.
  3. Σε ένα μικρό πυρέξ ή ανοιχτό πήλινο βάζουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά μας, το τριμμένο σκόρδο, τη σάλτσα και τα τυριά όλα εκτός από τη μοτζαρέλα.
  4. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα στο πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με μοτζαρέλα.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά.
  6. Καλή όρεξη!

Σημειώσεις συνταγής

Τα υλικά για περισσότερη ευκολία (λαχανικά)
μπορούν να είναι κατεψυγμένα ή από κονσέρβα.

Το ντιπ μας μπορεί να προσφερθεί ως ορεκτικό συνοδευόμενο από τσιπς καλαμποκιού (tortillas) ή και σκορδόψωμο.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα